Sesam- og chilipanert laks

Hei dere! Det er lenge siden sist, men til gjengjeld skal dere få oppskriften på en utrolig smakfull og enkel middag – laks panert med sesamfrø og chili, sammen med en herlig salat. Oppskriften på fisken og dressingen fant jeg hos Godfisk, mens salaten var en god hva-har-vi-i-kjøleskapet-blanding.

Sesamlaks

 Til 2 personer:

  • 3-4 laksefileter
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 ts salt
  • 1-2 ts finhakket chili
  • litt olje

Salat:

  • Spinat
  • Brokkoli
  • Agurk
  • Tomat
  • Revet gulrot

Dressing:

  • en god klunk olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper

Start med salat, så er den klar ;-) Bland sammen alt du syns er godt til en deilig salat (over her har du et forslag). Mix sammen dressingingrediensene og hell den over salaten. Så til fisken;

Prep

Finhakk chili, og bland sammen med sesamfrø og salt på en tallerken. Pensle laksefiletene med litt olje, og vend i sesamblandingen. Prøv å fordele sesamfrøene utover hele laksestykket – du må kanskje hjelpe til litt med fingrene. Stek laksen i en varm panne med olje eller smør på begge siden, før du setter ned varmen og lar de stå et par minutt under lokk – garantert saftig fisk hver gang! Dette gir også en deilig sprø overflate på filetene.

Serveres gjerne med ris til, og rømme/soyasaus/sweet chili sauce hvis man liker det.

Velbekomme!

One Comment

Leave a Reply