Eggesalat med avokado

Avokado

Semesteret er i gang og siste året på bacheloren står for dør, og etter et par flotte fadderuker er det tid for å komme tilbake til de gode vanene – og hva passer vel bedre på frøknekkebrødet enn hjemmelaget eggesalat pimpet opp med avokado og crispy purre? Masse proteiner og sunt fett som hjelper hjernen i gang med forelesninger og øvinger igjen. Supert å ta med i en liten boks på skolen og, så slipper du soggy skiver/knekkebrød når lunsjpausen endelig kommer.

Eggesalat med avokado

Til en god boks:

  • 4 egg
  • 1 avokado
  • 2 ss majones
  • 2 ss rømme/kesam/creme fraiche (ta det du har)
  • 3 ss hakket purre
  • salt og pepper
  • sitronsaft
  • paprikapulver

1. Hardkok eggene. Jeg putter dem rett i gryta med det kalde vannet og koker opp. Når vannet koker setter jeg alarmen på 7 minutter, og da blir de perfekt hardkokte. Avkjøl dem i rennende kaldt vann før du skreller dem.

2. Hakk eggene. Et lurt triks er å kutte dem to ganger i eggehakkeren – først den ene veien, så den andre. Da får du fin størrelse på eggebitene uten å måtte grise masse med kniv og fjøl.

3. Hakk avokadoen i små biter og kutt purre.

4. Bland sammen alt med majonesen og rømmen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Avslutt med et dryss paprikapulver. Voilà!

image

Leave a Reply