Semesteret er i gang og siste året på bacheloren står for dør, og etter et par flotte fadderuker er det tid for å komme tilbake til de gode vanene – og hva passer vel bedre på frøknekkebrødet enn hjemmelaget eggesalat pimpet opp med avokado og crispy purre? Masse proteiner og sunt fett som hjelper hjernen i gang med forelesninger og øvinger igjen. Supert å ta med i en liten boks på skolen og, så slipper du soggy skiver/knekkebrød når lunsjpausen endelig kommer.
Til en god boks:
- 4 egg
- 1 avokado
- 2 ss majones
- 2 ss rømme/kesam/creme fraiche (ta det du har)
- 3 ss hakket purre
- salt og pepper
- sitronsaft
- paprikapulver
1. Hardkok eggene. Jeg putter dem rett i gryta med det kalde vannet og koker opp. Når vannet koker setter jeg alarmen på 7 minutter, og da blir de perfekt hardkokte. Avkjøl dem i rennende kaldt vann før du skreller dem.
2. Hakk eggene. Et lurt triks er å kutte dem to ganger i eggehakkeren – først den ene veien, så den andre. Da får du fin størrelse på eggebitene uten å måtte grise masse med kniv og fjøl.
3. Hakk avokadoen i små biter og kutt purre.
4. Bland sammen alt med majonesen og rømmen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Avslutt med et dryss paprikapulver. Voilà!