Forrige søndag plukket jeg med meg et par epler da jeg var ute på løpetur, og fikk veldig lyst til å bake en ordentlig eplekake med de første norske eplene – uten bruk av vanlig mel og sukker, som et forsøk. Jeg fant en fin oppskrift med kokosmel hos Marie og bestemte meg for å prøve den ut. Selv syns jeg bakst med kokosmel blir saftigere og bedre enn bakst med mandelmel, så denne var midt i blinken.
Det du trenger er:
- 70 g smør, romtemperert
- 100 g sukrin (her vil jeg heller anbefale kokossukker, eller sukrin gold – vanlig sukrin har en veldig kald bismak)
- 1 pose sukkerfri vaniljesauspulver (jeg hadde ikke dette, så jeg tok en god klype vaniljefrø i stedet)
- 3 egg
- 100 g kokosmel
- 1,5 dl fløte
- 1 ts bakepulver
- 2 epler
- kanel og sukrin/kokossukker
Visp smør og sukrin/kokossukker luftig, og tilsett vaniljepulveret (ikke vaniljesukker). Tilsett resten av de tørre ingrediensene samt eggene, og visp videre. Fløten røres inn til slutt. Røren vil føles veldig tykk – dette er fordi kokosmelet trekker til seg veldig mye væske, men kaken blir saftig og myk etter steking.
Bland en god dæsj kanel og sukrin/kokosmel i en bolle. Kutt eplene i tynne båter og vend dem i blandingen. Spre kakerøren jevnt utover en rund springform (à 24 cm i diameter), og topp med eplebåtene. Stek i 15-20 minutt på 200 grader.
Deilig med pisket kokoskrem eller vaniljeis til! God søndag
Åh, for en pen eplekake! Jeg røver alltid å lage pent mønster på toppen, men det er ikke alltid jeg lykkes, hoho.
Bakte selv en eplekake for bare et par dager siden, og den ble også riktig god, men kanskje jeg skal prøve meg på denne oppskriften neste gang? Nå er jo de norske eplene helt på topp!
God helg!